تداخلات دارویی بوپر 07642228010

قرض ب 2 یا بوپرنورفین برای درمان وابستگی و اعتیاد به مواد مخدر استفاده می‌شود.

359

تداخلات دارویی بوپر

قرص ب2 یا بوپرنورفین چیست؟
قرض ب 2 یا بوپرنورفین برای درمان وابستگی و اعتیاد به مواد مخدر استفاده می‌شود. بوپرنورفین شایع‌ترین دارو برای درمان اعتیاد به سایر مخدرهاست و در برخی کمپ‌ها و مراکز غیر‌تخصصی ترک مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دارو به گیرنده‌هایی در مغز متصل می‌شود که مواد مخدرها متصل می‌شوند، قرص بی2 عوارض جانبی نیز دارد اما باعث نشئگی زیادی نمی‌شود. قرص b2 برای مدیریت درد در برخی شرایط طبق تشخیص پزشک تجویز می‌شود.

آیا قرص ب2 اعتیاد آور است؟
قرص b2 گیرنده‌های مواد افیونی را فعال می‌کند و میل به مصرف را کاهش می‌دهد، ولی مشکل بزرگتر، احتمال وابستگی به خود داروست. البته تعداد کمی از بیماران توانایی کنترل دارویی خود را از دست می‌دهند و دچار سوء مصرف بوپرنورفین می‌شوند؛ که بیمار باید برای ترک ب2 اقدام نماید. بوپرنورفین برخی وابستگی‌های موجود در بدن بیمار به مواد افیونی را حفظ می‌کند، اما این امر قابل کنترل بوده و کم کم برطرف می‌شود.

(برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد با کلینیک مهر با شماره 07642228010 تماس بگیرید.)

مواد مخدری که سریع‌تر به مغز می‌رسد، پتانسیل بالاتری برای اعتیاد دارد، داروهایی که فرایند و چرخه کوتاه‌تری برای اثر‌گذاری دارند نسبت به داروهایی که سیکل طولانی‌تری دارند، قدرت اعتیاد آوری بالاتری خواهند داشت. چرخه بوپرنورفین نیز آرام شروع می‌شود و تاثیر خفیف و طولانی مدتی دارد؛ به همین دلیل در مقایسه با موادی چون هروئین و مورفین، وابستگی کمتری در فرد ایجاد می‌کند.

نشانه‌های مسمومیت با قرص ب 2 
در صورت مصرف بیش از حد بوپرنورفین علائم مسمویت در فرد بروز می یابد، از جمله این نشانه‌ها می‌توان به سرد شدن پوست بدن، آهسته شدن ریتم تنفسی، کاهش سطح هوشیاری، غش، کما و یا مرگ اشاره نمود. با توجه به خطرناک بودن بروز این نشانه‌ها در صورتی که این علائم را در فردی مشاهده نمودید بیمار را هرچه سریع تر به یک مرکز درمانی منتقل کنید.

بیشتر بخوانید: هنگام مصرف شربت اپیوم از چه چیزهایی باید خودداری کنم؟

چند نکته مهم در استفاده از قرص ب۲
زمانی که فرد تصمیم ترک تریاک می گیرد، استفاده از داروهای مکملی که بتواند نشئگی و درد ناشی از فقدان مواد مخدر در بدن آنان را کاهش دهد، بسیار اهمیت دارد. این داروها اغلب دارای مورفین های قوی هستند تا بتوانند میزان درد را کاهش دهند. از جمله این داروها بوپرنورفین است که استفاده از آن بسیار متداول است. این دارو در زمان استفاده باید تحت شرایط خاص و با توجه به پارامترهای بسیار حساس، مورد استفاده قرار گیرد که از جمله آن موارد چند نمونه ذکر می شود :
در بسیاری از موارد مصرف خودسرانه و بیش از حد این دارو خطر مرگ در بر خواهد داشت.
مصرف دائمی و بیش از حد قرص ب ۲ برای ترک تریاک می تواند منجر به اعتیاد به آن شود.
استفاده از قرص ب۲ به صورت حل شده در آب و تزریق آن می تواند باعث مرگ شود.
اطرافیان فرد باید درک درستی از نحوه استفاده از این قرص داشته باشند تا در صورت بروز مشکل مسمومیت سریعا اقدامات لازم را انجام دهند.
قرص بوپرنورفین برای ترک تریاک نباید به صورت جویدنی مصرف شود.
استفاده از قرص ب ۲ به صورت همزمان با دیگر داروهای سرکوب کننده خطرات زیادی را به دنبال دارد.

موارد منع مصرف داروی بوپرنورفین برای ترک اعتیاد 
به تاریخ انقضای داروی Buprenorphine توجه کنید و اگر تاریخ انقضای دارویی تمام شده است، از مصرف آن خودداری نمایید.
هرگز این دارو را برای فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.

چنانچه شرایط یا بیماری خاصی دارید، قبل از تجویز این دارو، پزشک را مطلع سازید. به ویژه اگر شرایط شامل این موارد باشد:
حساسیت به این دارو یا دیگر مواد و داروها

بیشتر بخوانید: نحوه مصرف متادون به چه صورت است؟ 

اگر به تازگی دچار مصدومیت سر شده‌اید.
بارداری یا قصد باردار شدن
شیردهی
صرع
مشکلات تنفسی مانند آسم، بیماری انسدادی مزمن ریوی (COPD)

(برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد با کلینیک مهر با شماره 07642228010 تماس بگیرید.)

فشار خون پایین
میاستنی گراویس (ضعف عضلانی)
مشکلات غده آدرنال
مشکلات کبدی
مشکلات کلیوی
مشکلات التهابی روده 
مشکلات پروستات یا هرگونه مشکل در دفع ادرار
مشکلات تیروئیدی
مشکلات تنفسی مانند آسم، بیماری انسدادی مزمن ریوی (COPD)
مشکلات مجرای صفراوی
اعتیاد به الکل یا مواد مخدر

کاربردهای بوپرنورفين 
Buprenorphine در ترک اعتیاد به مواد افیونی مانند هروئین، تریاک و شیره تریاک استفاده می شود. مکانیسم اثر قرص ب2 به مشابه مشتقات تریاک است، یعنی به گیرنده‌های خاصی از مغز متصل می‌شود و وسوسه مصرف مواد افیونی و باعث کاهش تأثیر آنان بر روی مغز می شود.

بیشتر بخوانید: مقدار و نحوه مصرف شربت اپیوم چگونه است؟

نئشگی و عوارض اعتیاد به بوپرنورفین بسیار کمتر از مشتقات تریاک است و این بدین معنا نیست که مصرف کنترل نشده بوپرنورفین بدون آسیب و پیامدهای منفی خواهد بود. از کاربردهای دیگر این دارو درمان اعتیاد به شیشه می باشد.
ضد درد بودن بوپرنورفین زمانی بصورت مثبت و سازنده بکار می آید که تحت نظر یک پزشک متخصص استفاده شود. در غیر این صورت، استفاده نادرست این دارو، زمینه اعتیاد و وابستگی را فراهم نموده و عوارض جسمی و روحی مختلفی بوجود خواهد آورد. در موارد حاد، تداخل b2 با سایر داروها باعث  اثرات مرگباری خواهد شد.

تداخل دارویی بوپرنورفین
این دارو با برخی از داروهای در حال مصرف تداخل ایجاد نموده و باعث بروز عوارض ناخواسته می شود. ممکن است با تغییر ساعت مصرف برخی از این داروها بتوان از بعضی تداخلات جلوگیری نمود. برای این منظور با پزشک مشورت نموده و در زمان تجویز بوپرنورفین، تمام داروهای در حال مصرف را به او اطلاع دهید.

چه داروهایی با بوپرنورفین تداخل دارند؟
سایر داروهای مخدر صنعتی
داروهای ضد افسردگی
تمام داروهای آرامبخش و خواب آور
داروهای مسکن
داروهای درمان سرفه
داروهای درمان پارکینسون
داروهای درمان تهوع
والیم، دیازپام، اگزازپام، لورازپام، کلونازپام، متادون، ترامادول ، آمی تریپتیلین ، سیتالوپرام
استامینوفن، ایبوپروفن، دیکلوفناک، سیتریزین، لوراتادین، دیفن هیدرامین و …

(برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد با کلینیک مهر با شماره 07642228010 تماس بگیرید.)

کلینیک ترک اعتیاد مهر میناب اولین مرکز خصوصی ترک اعتیاد در شهرستان میناب به سرپرستی دکتر مهدی افشاری با سابقه 4000 بیمار تحت درمان از بدو تاسیس تاکنون، آماده ارائه خدمات تخصصی از جمله سم زدایی درمان نگهدارنده با استفاده از متادون، اپیوم و بوپره نورفین مشاوره فردی و خانوادگی گروه درمانی در میناب می باشد. این مرکز با کادری متخصص، با تجربه و کارآمد و محیطی کاملا تخصصی، آماده است تمام تبحر و توانایی خود را در خدمت عزیزان مورد نیاز به ترک اعتیاد قرار دهد.