درمان اعتیاد به تریاک، چند روز طول می کشد؟ | 07642228010

مواد قلیایی موجود در تریاک، پس از ورود به بدن شخص مصرف کننده، حدود 24 الی 48 ساعت در بدن باقی می ماند و باعث بروز خسارت های بسیار زیادی بر سیستم دفاعی او می شود.

206

درمان اعتیاد به تریاک، چند روز طول می کشد؟

مواد قلیایی موجود در تریاک، پس از ورود به بدن شخص مصرف کننده، حدود 24 الی 48 ساعت در بدن باقی می ماند و باعث بروز خسارت های بسیار زیادی بر سیستم دفاعی او می شود، اما احساس خوشایند به وجود آمده بر اثر مصرف تریاک کمتر از 4 ساعت دوام دارد.

نکته قابل توجه این است که مصرف تریاک می تواند به سرعت باعث اعتیاد جسمانی و روانی در فرد شود، باید بدانید که ترک تریاک و رهایی از وابستگی روانشناختی و جسمی این ماده مخدر نیاز به دریافت خدمات روانشناسی و روانپزشکی برای جلوگیری از مصرف مجدد آن خواهد داشت. کلینیک ترک اعتیاد مهر میناب به شما توصیه می کند برای ارائه بهترین خدمات و ترک مواد مخدر با خیال امن، با تماس و دریافت مشاوره تصمیم درستی اتخاذ و به ترک مواد مخدر با روشی پیشرفته و امن مبادرت نمایید.

بیشتر بخوانید: چگونه مصرف شیشه موجب اعتیاد می گردد؟

علائم اعتیاد به تریاک و شیره را می توان به دو دسته علائم رفتاری و علائم جسمانی تقسیم نمود:
1- علائم رفتاری اعتیاد
کاهش مسئولیت پذیری در امور مختلف
افت شغلی یا تحصیلی
ناتوانی در تمرکز 
احساس افسردگی و غم 
کاهش اعتماد به نفس 
درخواست پول غیر معمول از اطرافیان
بی قراری و تحریک پذیری
انزوا و گوشه گیری
خود کم بینی
آشفتگی و ژولیدگی ظاهر

2- علائم جسمانی
تعریق شدید
کاهش تمایلات جنسی
تهوع و استفراغ
انقباض مردمک چشم
تب و لرز
اختلال در خواب 
اسهال
بی اشتهایی
گیجی و منگی
مشکل در بینایی و تنفس

بیشتر بخوانید: پس از مصرف شیشه فرد در بدن چه اتفاقی می‌افتد؟

دلایل اعتیاد افراد به تریاک
یکی از دلایل اعتیاد افراد به تریاک باورها و نگرش های اشتباهی است که جنبه علمی ندارند. بعضی افراد از قدیم بر این باورند که مصرف تریاک با عوارض جانبی کمتر برای تسکین و کاهش درد های مزمن، به خصوص در افراد مسن بسیار موثر است و موجب درمان دیابت و کنترل قند خون می شود، همینطور اعتقاد دارند مصرف تریاک باعث افزایش قوای جنسی و بهبود کیفیت روابط جنسی می شود. این افراد معتقدند تریاک قدرت تمرکز را افزایش می دهد و در مقایسه با سایر مواد افیونی اعتیاد آوری کمتری دارد.

این باور های غلط، در کنار در دسترسی آسان به این ماده و استفاده از آن به عنوان نوعی وسیله پذیرایی از مهمان در برخی مناطق، گرفتار شدن افراد در دام اعتیاد به تریاک را باعث می شود.

(برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد با کلینیک مهر با شماره 07642228010 تماس بگیرید.)

ترک تریاک با متادون
متادون درمانی یکی از روش هایی است که متاسفانه در بسیاری از مراکز ترک اعتیاد برای درمان اعتیاد به تریاک استفاده می شود، اما این روش تنها باعث تغییر نوع مخدر خواهد شد، یعنی اعتیاد از تریاک به متادون تغییر می یابد و شخص مصرف کننده برای دستیابی به بهبود کامل باید دوباهر اقدام به ترک متادون نماید. 

بیشتر بخوانید: عوارض مصرف داروهای افیونی 

ترک تریاک در منزل
درمان در منزل نه تنها امکان پذیر نیست، بلکه به دلیل نداشتن دانش کافی بیماران، عوارض بسیار زیادی بر سلامت بیمار خواهد داشت، چون ترک و درمان اصولی باید بوسیله امکانات بیمارستانی و اورژانسی، ICU و نظارت دائم متخصصین، مشاورین، درمانگران و روانشناس و روانپزشک انجام گیرد تا برنامه درمانی بصورت اصولی و علمی انجام گیرد.
وابستگی به تریاک هم جسمانی و هم روانی است و بجز ترک جسمانی، بیمار نیاز به درمان روانی نیز دارد و ضروری است تا شخص پس از ترک جسمانی به جلسات مشاوره ای ادامه دهد.
امکان اورژانسی شدن وضعیت بیمار و یا از بین رفتن علائم حیاتی در زمان سم زدایی و دوره درمان وجود دارد، پس باید بیمار زیر نظر تیم تخصصی پزشکی و کادر درمانی در فضای بیمارستانی دوره درمان خود را سپری نماید.
شخص پس از پایان دوره بستری و ترک تریاک می‌تواند ادامه درمان را در منزل انجام دهد. در این شرایط نیز فرد وابسته به تریاک باید به صورت دوره‌ای و منظم با روانشناس خود جلسات فردی و گروهی داشته باشد و طبق تجویز دکتر روانپزشک داروهای لازم را مصرف نماید. ویزیت روانپزشک باید به صورت دوره‌ای انجام شودتا در صورت نیاز میزان داروها و وضعیت بیمار توسط پزشک تحت نظر باشد.
کلینیک ترک اعتیاد مهر میناب اولین مرکز خصوصی ترک اعتیاد در شهرستان میناب به سرپرستی دکتر مهدی افشاری با سابقه 4000 بیمار تحت درمان از بدو تاسیس تاکنون، آماده ارائه خدمات تخصصی از جمله سم زدایی درمان نگهدارنده با استفاده از متادون، اپیوم و بوپره نورفین مشاوره فردی و خانوادگی گروه درمانی در میناب می باشد. این مرکز با کادری متخصص، با تجربه و کارآمد و محیطی کاملا تخصصی، آماده است تمام تبحر و توانایی خود را در خدمت عزیزان مورد نیاز به ترک اعتیاد قرار دهد.

بیشتر بخوانید: مهمترین مواد افیونی

روش های ترک تریاک
روش ترک اعتیاد سنتی
در این روش که به روش یابویی هم معروف است، مصرف مواد به طور ناگهانی قطع می‌شود. این روش به هیچ وجه توصیه نمی شود، چون احتمال بازگشت به مصرف مواد بسیار بالاست و بدن مدت زمان زیادی برای سازگاری با نبود تریاک نیاز دارد. شوکی که در این روش به بدن وارد می‌شود، فرآیند سم زدایی را سخت تر می‌کند و درنتیجه انگیزه بیمار از دست خواهد رفت و ترک ناتمام می ماند.

روش ترک اعتیاد تدریجی
ایمن ترین روش ترک اعتیاد به تریاک، روش ترک تدریجی است که می بایست در کمپ ترک اعتیاد و تحت نظر پزشک متخصص انجام گیرد. پزشک براساس اطلاعاتی که در مرحله اول از بیمار بدست آورده است، برنامه دقیقی برای ترک اعتیاد فرد تعیین می‌کند و از داروهایی برای کنترل و کم کردن میزان ماده مخدر در بدن او استفاده می‌نماید.

این مراحل، ترک اعتیاد تحت نظر پزشک به شکل اصولی و به تدریج است. علاوه بر این در کنار کاهش تدریجی مصرف از روش های روان درمانی برای بهبود فرد و کم کردن نیاز به بازگشت مجدد و مصرف تریاک استفاده می شود. مدت زمان ترک و سم زدایی در این روش  حدود ۱۰ روز است که بسته به شرایط جسمی فرد و میزان مصرف و مدت مصرف او و اطمینان از عدم لغزش و مصرف مجدد این مدت زمان  تا یک سال نیز طول خواهد کشید.