💫آیا ترک هروئین با شربت متادون امکان پذیر است؟ 07642228010
متادون یک ضد درد مصنوعی است. ضد دردهایی مثل متادون، مرفین، کدئین و فنتانیل به داروهایی گفته می شود که با اتصال به گیرنده های افیونی و فعال کردن آنها در مغز که محل اتصال مواد افیونی است، اثراتی مانند مواد افیونی بوجود می آورد.
آیا ترک هروئین با شربت متادون امکان پذیر است؟
متادون چیست؟
متادون یک ضد درد مصنوعی است. ضد دردهایی مثل متادون، مرفین، کدئین و فنتانیل به داروهایی گفته می شود که با اتصال به گیرنده های افیونی و فعال کردن آنها در مغز که محل اتصال مواد افیونی است، اثراتی مانند مواد افیونی بوجود می آورد.
آیا ترک هروئین با شربت متادون امکان پذیر است؟
متادون در فهرست داروهای ضروری سازمان جهانی بهداشت قرار دارد و این به معنی اهمیت متادون به عنوان درمانی برای وابستگی به هروئین می باشد.تحقیقات زیادی در مورد تاثیر متادون برای ترک هروئین انجام شده است. این تحقیقات نشان می دهد:
متادون به طرز قابل توجهی تزریق دارو را کاهش می دهد و در نتیجه انتقال HIV نیز کاهش می یابد. فعالیت مجرمانه مصرف کنندگان مواد افیونی نیز کاهش می یابد. متادون میزان مرگ و میر مرتبط با وابستگی به مواد افیونی را کاهش می دهد.
بیشتر بخوانید: اثرات کوتاه مدت مصرف هروئین چیست؟
روش درمان اعتیاد هروئین با متادون
1-درمان نگهدارنده یا داروی جایگزین:
در این روش به جای مصرف هروئین، متادون به عنوان جایگزین انتخاب می شود و دوز مصرف متادون تحت کنترل، مصرف می شود.
2-سم زدایی:
در این روش نیز ، متادون جایگزین مصرف هروئین می شود و به مرور، مصرف متادون نیز کم می شود تا شخص از وابستگی به هر دو کاملا رهایی یابید. متادون با نسخه پزشک در دسترس می باشد.
(برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد با کلینیک مهر با شماره 07642228010 تماس بگیرید.)
مقدار مصرف متادون برای ترک هروئین چقدر است؟
دوز مصرفی متادون برای ترک هروئین در افراد متفاوت است. مقدار مصرف براساس بررسی چند مورد از جمله مقدار هروئین مصرفی، مصرف الکل، استفاده از سایر مواد مخدر، سلامت جسمی و روانی و داشتن سابقه درمان ترک اعتیاد تعیین می گردد.
مصرف متادون معمولا با دوز 10 تا 30 میلی گرم، یک بار در روز، شروع می شود. این دوز می تواند تا دوز 60 – 120 میلی گرم به آرامی افزایش یابد. این میزان دوز تا زمانی که علائم ترک هروئین تحت کنترل باشد و وسوسه مصرف هروئین متوقف شود، بسته به نظر پزشک قابل استفاده می باشد. هیچ گاه خودسرانه اقدام به افزایش دوز متادون برای ترک هروئین نکنید.
بیشتر بخوانید: اثرات بلند مدت مصرف هروئین چیست؟
ترک هروئین با متادون چند روز طول می کشد؟
متادون را می توان قبل از شروع علائم ترک هروئین، با یک دوز مشخص استفاده نمود، البته باید علائم حیاتی و وضعیت تنفسی در زمان مصرف متادون تحت نظر باشد. از زمانی که ترک هروئین با متادون آغاز می شود و تا زمان تثبیت دوز مصرفی، ممکن است 3 ماه زمان نیاز باشد. اگر از متادون به عنوان درمان نگهدارنده استفاده شود، باید به صورت طولانی و زیر نظر پزشک مصرف شود.
اگر از متادون برای سم زدایی استفاده می شود، دوز متادون به تدریج توسط متخصص کاهش می یابد تا زمانی که دیگر نیاز به مصرف آن نباشد. این زمان ممکن است تا 12 هفته طول بکشد.
مصرف متادون برای کاهش علائم ترک هروئین
علائم ترک هروئین می تواند ناخوشایند باشد. متادون یک ماده شبه افیونی است و به تسکین برخی از علائم کمک می کند و علائم ترک مانند لرزش، تب و سایر علائم شبیه آنفولانزا را کاهش می دهد. بهتر است هنگام مصرف متادون از نوشیدن الکل خودداری شود، زیرا باعث ایجاد عوارض جانبی بسیار جدی خواهد شد. متادون مانند سایر مواد افیونی اعتیادآور است و مصرف آن برای سم زدایی مصرف باید حتما تحت نظارت پزشک انجام شود.
بیشتر بخوانید: نشانه های رفتاری و روانی اعتیاد به هروئین
علائم ترک هروئین
لرزش یا انقباض عضلانی
آبریزش بینی، خمیازه کشیدن
حالت تهوع یا استفراغ
تحریک پذیری یا اختلالات خلقی
بی قراری یا اضطراب
افزایش ضربان قلب
افکار خودکشی
افزایش فشار خون
پیامدهای مصرف متادون و ترک اعتیاد با متادون
مانند همه داروها، متادون نیز برای بعضی افراد دارای عوارض جانبی خواهد بود. در صورت مصرف دوز بالای متادون، احتمال بروز عوارض جانبی بیشتر است. عوارض شایع می تواند موارد زیر را شامل شود. این عوارض شایع در هر 100 نفر، برای بیش از 1 نفر پیش می آید:
یبوست
تهوع و استفراغ
تغییرات خلق و خو یا احساس گیجی
احساس سرما و تعریق
خشکی چشم و دهان یا بینی
عوارض جانبی جدی که در کمتر از 1 نفر در 100 نفر رخ می دهد:
نامنظم شدن ضربان قلب
مشکلات تنفسی مانند کند شدن تنفس یا تنگی نفس
از دست دادن موقت بینایی یا سردرد ضربان دار دائمی که هنگام سرفه یا زور زدن شدیدتر می شود که دلیل افزایش فشار در اطراف مغز رخ می دهد.
بیشتر بخوانید: نشانه های رفتاری و روانی اعتیاد به هروئین
واکنش آلرژیک شدید شامل:
مشکلات پوستی از جمله خارش، قرمزی، تورم، پوسته شدن، تاول
احساس گرفتگی در گلو یا قفسه سینه
خس خس سینه
تورم لب، دهان، صورت یا گلو
نحوه رفع عوارض جانبی شایع متادون برای ترک هروئین
بیشتر عوارض شایع متادون برای ترک هروئین با گذشت زمان بهبود می یابد. برای رفع عوارض جانبی توصیه می شود موارد زیر بکار گرفته شود:
توصیه می شود برای رفع یبوست، فیبر (میوه و سبزیجات) بیشتری مصرف شود. نوشیدن آب و انجام برخی از ورزش ها نیز مفید است.
برای رفع تهوع و استفراغ که معمولا بعد از چند روز از بین می رود، نوشیدن جرعه های کوچک تا از کم آبی جلوگیری شود.
در خشکی چشم، دهان یا بینی می توانید از پزشک خود برای خشکی چشم در مورد اشک مصنوعی بخواهید، برای خشکی دهان آب بنوشید.
بیشتر بخوانید: نشانه های رفتاری و روانی اعتیاد به گل
احساس خواب آلودگی یا خستگی پس از چند هفته از بین می رود، اما در صورت ادامه دار بودن با پزشک در میان بگذارید.
برای از بین بردن سردرد خفیف بهتر است استراحت کنید و مایعات زیادی بنوشید. سردرد نیز معمولا در هفته اول رفع خواهد شد.
چه کسانی نمی توانند متادون مصرف کنند؟
ممکن است متادون برای برخی افراد مناسب نباشد. اگر یکی از موارد زیر را دارید، قبل از شروع درمان با متادون به پزشک خود اطلاع دهید:
آلرژی به متادون یا هر داروی دیگری
مشکل ریوی یا مشکلات تنفسی
اعتیاد به الکل یا سایر مواد مخدر
سردرد شدید
باردار ی یا شیردهی
تشنج یا سکته
مشکلات ریتم قلب (آریتمی) یا فشار خون پایین
مشکل تیروئید، غدد فوق کلیوی، کلیه ها یا کبد
کولیت اولسراتیو
ابتلا به ام اس
بیشتر بخوانید: نشانه های رفتاری و روانی اعتیاد به تریاک
کلینیک ترک اعتیاد مهر میناب اولین مرکز خصوصی ترک اعتیاد در شهرستان میناب به سرپرستی دکتر مهدی افشاری با سابقه 4000 بیمار تحت درمان از بدو تاسیس تاکنون، آماده ارائه خدمات تخصصی از جمله سم زدایی درمان نگهدارنده با استفاده از متادون، اپیوم و بوپره نورفین مشاوره فردی و خانوادگی گروه درمانی در میناب می باشد. این مرکز با کادری متخصص، با تجربه و کارآمد و محیطی کاملا تخصصی، آماده است تمام تبحر و توانایی خود را در خدمت عزیزان مورد نیاز به ترک اعتیاد قرار دهد. آدرس ما : هرمزگان-میناب - میدان شهدا بلوار امام خمینی - جنب داروخانه دکتر زارع-کلینیک ترک اعتیاد مهر میناب