عوارض هروئین بر قلب
هروئین یک ماده مخدر است که به چند روش مختلف مثل دود کردن، استنشاق کردن و تزریق مصرف می شود. هروئین ماده مخدر جدیدی نیست، در اواخر دهه ۱۸۰۰، دارویی بدون نسخه بود و حتی برای کودکان عرضه می شد. هروئین به دلیل ایجاد شادی و سرخوشی و اعتیاد آور بودن شدید افراد را درگیر می کند. از آغاز دهه ۲۰۱۰، سوء مصرف هروئین شیوع بیشتری پیدا کرد و سراسر جهان را تحت تاثیر قرار داده است.
با مصرف هروئین، این ماده مخدر به گیرنده های مواد مخدر در مغز متصل می شود و مغز سرشار از دوپامین می شود. دوپامین احساس سرخوشی را در فرد ایجاد می کند و پس از آن، یک دوره آرامش عمیق ایجاد می شود. هروئین، علاوه بر سرخوشی زیاد، عوارض جانبی خطرناک و حتی کشنده ای به دنبال دارد.
برخی از عوارض جانبی رایج مصرف هروئین و سایر مواد افیونی شامل یبوست، احتباس ادرار، ایجاد اختلالات روانی مختلف، تصادفات و همچنین احتمال اوردوز می باشد.
بیشتر بخوانید: عوارض مصرف هروئین چیست؟
علل اعتیاد به هروئین
هروئین میتواند بهسرعت به مغز برسد؛ اعتیاد پیدا کردن به آن نیز بسیار آسان است و با یک یا دو بار مصرف هروئین و مشتقات آن، امکان عدم توانایی از مصرف بیشتر این ماده سخت خواهد شد، چون بلافاصله پس از مصرف هروئین، شادی و احساس خوبی به انسان دست می دهد و برای چند ساعت این حس ایجاد می شود که سرعت جهان کاهش یافته است، برای بعضی نیز برخی از این لحظات مانند تجربه یک رویاست.
هروئین مانع از رسیدن پیامهای درد به بدن میشود و ضربان قلب و تنفس را کند میکند. در حالت اوردوز، تنفس متوقف میشود و فرد میمیرد. بسیاری از افراد به دلیل اضطراب، نگرانی و سایر عوامل استرسزا به مصرف هروئین روی می آورند. مطالعات نشان داده است، ۷۵ درصد از افرادی که هروئین مصرف میکنند دچار مشکلات روانشناختی مانند افسردگی، کمبود توجه، بیش فعالی یا اختلال دوقطبی هستند.
تاثیر هروئین بر قلب
قلب و رگ های خونی قسمتی از سیستم قلبی عروقی هستند که وظیفه انتقال اکسیژن و مواد مغذی، تنظیم دمای بدن و محافظت از فرد در برابر عفونت را بر عهده دارند. مصرف هروئین بر سلامت قلب تاثیر می گذارد و سیستم قلبی عروقی را دچار اختلال می کند.
زمانی که فردی هروئین مصرف می کند، مواد شیمیایی آزاد می شود که باعث ایجاد سرخوشی خواهد شد. اما طبق تحقیقات، افرادی که مواد مخدر مصرف می کنند، در مقایسه با افرادی که مواد مخدر مصرف نمی کنند، دو برابر بیشتر دچار حمله قلبی می شوند.
هروئین حاوی آلاینده ها و سمومی است که به جریان خون وارد نمی شود، اما زمانی که این مواد تزریق می شود، رگ ها و سیستم قلبی عروقی فرد مسدود خواهد شد.
بیشتر بخوانید: عوارض مصرف شیشه چیست؟
مصرف کنندگان هروئین، به ویژه کسانی که به مدت طولانی هروٸین مصرف کرده اند، بیماری ها و پیامدهای مشابهی را تجربه خواهند کرد. این واکنش به دلیل ایجاد اختلال در عملکرد نواحی اطراف قلب می باشد که منجر به نارسایی قلبی و سایر موارد خواهد شد. افرادی که هروئین مصرف می کنند و سابقه خانوادگی بیماری قلبی دارند، بیشتر در معرض ابتلا به چنین بیماری هایی قرار دارند.
روش های دیگر تاثیر هروئین بر قلب عبارتند از:
ایجاد اختلال در عملکرد قلب
ممکن است مواد مخدر در انقباض قلب دچار مشکل ایجاد می کند، به خصوص اگر مواد مخدر با بنزودیازپین هایی مانند آلپرازولام ترکیب شود. ترکیب مواد مخدر و بنزودیازپین ها امکان نارسایی قلبی در افرادی که مشکلات اساسی قلبی دارند را افزایش می دهد.
برادی کاردی
برادی کاردی (تپش کند قلب) اصطلاح پزشکی کاهش ضربان قلب است. در این بیماری، قلب بطور کامل یا ناقص از عملکرد طبیعی خود فاصله می گیرد.
این تجربه برای مصرف کنندگان مواد افیونی رایج است. زمانی که فردی به برادی کاردی مبتلا می شود، ناتوانی فرد در انجام فعالیت بدنی ایجاد خواهد شد، زیرا ضربان قلب این توانایی را ندارد که در صورت نیاز افزایش یابد.
اتساع یا گشاد شدن رگ ها
وازودیلاسیون به اتساع یا گشاد شدن رگ های خونی گفته می شود که ممکن است موجب فشار خون پایین و افت ناگهانی فشار خون گردد. گشاد شدن عروق با استفاده از مواد افیونی ایجاد می شود.
در مصارف کوتاه و بلند مدت، قلب تحت فشار زیادی قرار می گیرد و برای پمپاژ خون، قلب این فشار زیاد را به رگ های متصل هم منتقل می کند. این فشار زیاد، می تواند باعث افزایش اتساع عروق شود. این مشکل هم خود باعث کاهش فشار خون در مواقع حساس مثل استرس یا فعالیت بدنی خواهد شد.
بیشتر بخوانید: عوارض مصرف تریاک چیست؟
اندوکاردیت
اندوکاردیت (التهاب پوشش داخلی قلب) عفونی، یک عفونت دریچه قلب و سایر ساختارهای قلب است که در بعضی موارد کشنده است، این مشکل در نتیجه مصرف وریدی مواد مخدر به وجود می آید. حتی افرادی که از این شرایط خطرناک جان سالم به در می برند، به بیماری های قلبی مزمن دچار خواهند شد.
ریتم بطنی نامنظم قلب
دهلیز ها و بطن های قلب بطور منظم فعالیت می کنند تا پمپاژ خون بی وقفه و منظم انجام شود. با مصرف هروئین، ریتم بطنی منظم قلب بهم می ریزد. بطن ها خون را به سراسر بدن پمپاژ می کنند؛ حال اگر این پمپ شدن به خوبی انجام نشود، خونرسانی به بافت های مختلف بدن به خوبی انجام نخواهد گرفت.
فیبریلاسیون دهلیزی
فیبریلاسیون دهلیزی ممکن است با ادامه دار شدن، باعث کاهش فعالیت مناسب دهلیز ها شود که باعث افت بازدهی عملکرد قلب خواهد شد. این مشکل قلب پس از مصرف هروئین می تواند باعث کاهش پمپاژ موثر خون بوسیله قلب شود.
فعالیت غیر طبیعی قلب
فعالیت قلب شامل سیستول و دیاستول است؛ این فعالیت ها بوسیله دهلیز ها و بطن ها انجام می شود و نهایتا، خون از طریق عروق متصل به قلب، به بافت ها منتقل خواهد شد. با مصرف هروئین، تاثیر شدیدی روی فعالیت طبیعی قلب مشاهده شده است. این تاثیر بد در دراز مدت باعث افت و افزایش غیر قابل کنترل فشار خون و نیز ضخیم شدن دیواره قلب خواهد شد.
بیشتر بخوانید: علائم مصرف شیشه
تاکی کاردی بطنی
بامصرف هروئین بطن ها هم ممکن است دچار مشکل شوند و نتیجه کاهش بازدهی مناسب قلب و همچنین کاهش خونرسانی مفید به بافت های مختلف بدن خواهد بود. علاوه بر این، امکان تاثیر عملکرد بد قلب روی دیگر ارگان ها و عملکرد نامناسب آنها نیز وجود دارد.