علائم اعتیاد به الکل
برخی از اعتیاد به الکل عبارتند از استشمام بوی الکل از دهان فرد یا سطح پوست، قرمزی چشمها و تهاجمی شدن رفتار فرد بهصورت غیرعادی، همچنین تغییرات ناگهانی در ظاهر فرد، تغییرات در روش قضاوت او در مورد مسائل مختلف و وضعیت بهداشت فردی، از علائم دیگر اعتیاد به الکل هستند. اگر مصرف الکل بیشاز اندازه باشد، میتواند اثرات مختلفی بر مردان، زنان، نوجوانان و افراد مسن داشته باشد.
از دیگر علائم اعتیاد به الکل میتوان خسته، ناخوش و زودرنج به نظر رسیدن، مرموز بودن و مخفیکاری یا صادق نبودن، کمبود اشتیاق و علاقه فرد به انجام کارهایی که پیش از این به انجام آنها عادت داشتهاند، ناتوانی در نه گفتن به نوشیدنیهای الکلی و اضطراب، افسردگی یا دیگر مشکلات روحی روانی را نام برد.
چه کسانی بیشتر در معرض اعتیاد به الکل هستند؟
دلیل واحد و قطعی برای اعتیاد به الکل یافت نشده است و عوامل متنوعی میتوانند در ابتلای به آن نقش داشته باشند. در این میان برخی شرایط و عوامل؛ احتمال ابتلا به اعتیاد به الکل را افزایش میدهند. از جمله این عوامل می توان به این موارد اشاره نمود:
داشتن سابقه بیماریهای روانی مانند افسردگی، اضطراب و شیزوفرنی
داشتن والدین مبتلا به اختلال مصرف الکل
مصرف بیشتر از ۱۵ وعده الکل در هفته برای مردان
مصرف بیش از ۱۲ بار الکل در هفته برای زنان
مصرف بیشتر از ۵ بار الکل در روز و حتی یکبار در هفته
همچنین عواملی مانند اعتمادبهنفس پایین و زندگی در خانواده یا جامعهای که مصرف الکل در آن رایج باشد نیز قابل ذکر است.
بیشتر بخوانید: علائم ترک مورفین
اثرات اعتیاد به الکل
از مهمترین اثرات سوءمصرف الکل، مسمومیت الکل است که عوارض مختلفی را به همراه دارد. از جمله عوارض آن میتوان بههمریختگی حرکات، لکنت زبان، سردرد، حالت تهوع و استفراغ، خوابآلودگی، ازدستدادن هوشیاری، حواسپرتی، افکار مرتبط با خودکشی و ضعف حافظه اشاره کرد.
مصرف الکل سیستم اعصاب مرکزی را تحت تأثیر قرار میدهد. در برخی افراد اثر اولیه مصرف بیش از حد الکل، باعث تحریک سیستم عصبی می شود، اما بعد از ادامه مصرف، اعصاب به آن عادت میکنند. در هر صورت، مصرف زیاد الکل میتواند روی گفتار، هماهنگی ماهیچهها و مراکز حیاتی مغز تأثیر داشته باشد. مصرف بیش از حد مشروبات الکلی میتواند منجر به کما و مرگ شود. اگر در زمان مصرف الکل بهصورت همزمان از داروهای سرکوبکننده عملکرد مغز نیز استفاده شود، احتمال کما و مرگ بیشتر خواهد شد.
ترک الکل چند طول می کشد؟
سم زدایی بدن از الکل حدود ۷ تا ۱۰ روز زمان نیاز دارد، اما علائم ترک برای هر فرد متفاوت است. برای بعضی افراد، این فرایند تا چند روز ادامه دارد و برای برخی دیگر ممکن است ماهها ادامه داشته باشد. علائم ترک زمانی شروع میشود که فرد معتاد به الکل؛ نوشیدن آن را کنار گذاشته باشد. زمانی که کبد اتانول را متابولیز کرده و آن را در بدن فرد میفرستد، علائم شروع خواهد شد.
بیشتر برنامههای سم زدایی از الکل، بین چند روز تا یک هفته ادامه دارد و علائم ترک حدود هفت روز بعد از برنامه یا حتی برای زمان بیشتر ماندگار خواهند بود.
برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد با کلینیک مهر با شماره 07642228010 تماس بگیرید.
با وجود تمایل به مصرف الکل، مشکلات خواب و دیگر عوارض جانبی خفیف تا مدتی بعد از سم زدایی بروز خواهد کرد. به طور کلی، فرایند زمانی ترک را میتوان به این مراحل تقسیم بندی کرد:
۶ ساعت پس از ترک
علائم زیادی در این مرحله بروز نمی کند، اما علائم خفیف ترک معمولاً ۶ ساعت بعد از آخرین نوشیدنی آغاز میشود. اگر شخص سابقه طولانی در مصرف مشروبات الکلی داشته باشد و در دفعات نزدیک و منظم اقدام به نوشیدن کرده باشد، احتمالاً علائم متوسط تا شدید را تجربه می کند یا حتی ۶ ساعت بعد از قطع مصرف ممکن است تشنج کند.
۱۲ تا ۲۴ ساعت پس از ترک
درصد کمی از افرادی که اقدام به ترک الکل کرده اند، در این مرحله ممکن است علائمی مانند توهم را تجربه نمایند. ممکن است صداها و یا تصاویر غیر واقعی را ببینند یا بشنود. در حالی که این نشانهها میتواند ترسناک باشند، اما پزشکان این عارضه را جدی تلقی نمی کنند.
۲۲ ساعت پس از ننوشیدن
در این مرحله علائم به اوج خود می رسد و احساساتی مانند اضطراب، افسردگی، تحریک پذیری، بی اشتهایی و مشکل در خوابیدن بروز میکند.
۲۴ ساعت پس از ترک
کم کم شخص شروع به توهم و خیال میکند و این مورد در طی ۳۶ تا ۴۸ ساعت به اوج خود می رسد. همچنین سردرد، لرزش و ناراحتی معده شروع میشود.
بیشتر بخوانید: خطرات اعتیاد به گل
۳۶ ساعت پس از ترک
علائم متوسط تا شدید در این بازه زمانی بروز می کند. این علائم ممکن است شامل، لرزش، بالا رفتن تپش قلب، عرق شدید، بی قراری، تهوع، استفراغ، کابوس، عدم تمرکز، حساس شدن بیش از حد نسبت به نور و صدا و غیره باشد. در موارد حادتر ترک الکل، احتمال تشنج وجود دارد که بسیار خطرناک خواهد بود.
۴۸ ساعت پس از ترک
در این مرحله از ترک الکل، احساساتی مثل بی قراری، کاهش هوشیاری، عدم تنظیم مناسب دمای بدن، فشار خون و … پیش خواهد آمد. البته این تأثیرات معمولاً در ۵% از افراد دیده میشود.
۴ روز پس از ترک
در این زمان، شخص تسکین علائم شدید را احساس می کند. علائم در روز چهارم یا پنجم کاهش مییابند. البته تجربه توهم و تشنج شدید، برای برخی افراد در روزهای چهارم و پنجم پیش خواهد آمد.
یک هفته پس از ترک
پس از این مدت توهم کاهش می یابد، اما احتمال اینکه تا یک ماه بعد نیز گاهی شخص دچار توهم شود وجود دارد.
کلینیک ترک اعتیاد مهر میناب اولین مرکز خصوصی ترک اعتیاد در شهرستان میناب به سرپرستی دکتر مهدی افشاری با سابقه 4000 بیمار تحت درمان از بدو تاسیس تاکنون، آماده ارائه خدمات تخصصی از جمله سم زدایی درمان نگهدارنده با استفاده از متادون، اپیوم و بوپره نورفین مشاوره فردی و خانوادگی گروه درمانی در میناب می باشد. این مرکز با کادری متخصص، با تجربه و کارآمد و محیطی کاملا تخصصی، آماده است تمام تبحر و توانایی خود را در خدمت عزیزان مورد نیاز به ترک اعتیاد قرار دهد. آدرس ما : هرمزگان-میناب - میدان شهدا بلوار امام خمینی - جنب داروخانه دکتر زارع-کلینیک ترک اعتیاد مهر میناب